RADIOCOM devine membru CONAF, susținând importanța femeii în domeniul data science

RADIOCOM devine membru CONAF, susținând importanța femeii în domeniul data science

Societatea Națională de Radiocomunicații (RADIOCOM), lider în domeniul broadcasting-ului terestrial și furnizor de rețele și servicii de transmisie de date din România s-a alăturat Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), susținând astfel proiectele și programele Confederației, cu accent deosebit pe domeniul data science și educația STEM.

„Într-o lume în care auzim zi de zi, aproape obsesiv, cât de importantă este re-tehnologizarea într-o dinamică ce a devenit parte a cotidianului nostru cât și accentul deosebit pus pe inovație, atât în procesul de educașie cât și la nivel macro, am ales să vorbim despre data science într-un mod uman, prin prisma unor situații reale, prin vocea celor care excelează și conduc progresul tehnologic în diferite domenii”, a declarat Directorul General al RADIOCOM, Dragoș Preda.

La rândul său, președinta CONAF, Cristina Chiriac, crede că: „Trăim astăzi momente istorice în care doar unitatea, umanitatea și solidaritatea sunt armele cu care trebuie să luptăm pentru o lume mai bună. CONAF promovează, pe lângă antreprenoriatul feminin și egalitatea de gen, unitatea, motiv pentru care ne dorim alături de noi companii puternice, din toate domeniile de activitate, care să susțină proiectele noastre, să se implice în cauze umanitare și să creadă în puterea schimbării promovând rolul femeii în societate”.

CONAF susține și promovează antreprenoriatul feminin, egalitatea de gen și de șanse. Organizația identifică, centralizează și propune soluții la problemele mediului antreprenorial.

În linie cu valorile și principiile CONAF, Dragoș Preda a declarat: „Am vorbit despre egalitate de șanse și egalitate de gen de mai bine de 8 ani susținând necesitatea unei abordări echitabile a integrării juste a rolului femeii în societate. În prezent, aceste demersuri devin extrem de necesare și în sensul creării capacității de reziliență a statului român”.

România este pe primele locuri în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul femeilor aflate în poziții cheie de management, atât în companiile cu capital străin, cât și în cele românești. Avem, conform statisticilor, cele mai multe femei cu pregătire tehnică din lume. În România sunt deja mai multe femei care au absolvit studii universitare de lungă durată în comparație cu bărbații. Femeile sunt tot mai vizibile și în sectorul antreprenorial. Chiar dacă în România sub 70% dintre femei și bărbați folosesc internetul în mod regulat, sub media UE, la nivel național sunt mai multe specialiste în Tehnologia Informației și Comunicării (ICT) decât media din Uniunea Europeană.

 

Despre RADIOCOM:

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A. operează pe piaţă sub numele comercial RADIOCOM şi este un brand 100% românesc. Pornind de la cele două domenii de activitate în comunicaţii electronice – broadcasting şi transmisii de date – RADIOCOM a evoluat continuu, dovedind maturitate, inovare şi, înainte de toate, profesionalism în dezvoltarea sa permanent. RADIOCOM este o companie mare, cu 1234 de angajaţi, la 31 ianuarie 2022.

Despre CONAF:

Credem în antreprenoriat și puterea de schimbare, transformare și creștere pe care o are asupra individului, societății și economiei unui stat. Credem că munca femeii antreprenor este #ValoareNațională.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #7b2469;background-size: cover;background-position: center center;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 300px;}