La invitația Președinției austriece a SUERD (Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării), Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), reprezentată de Cristina Chiriac, președinta confederației a adus o contribuție notabilă la evenimentele ”Women in Business – Networking along the Danube” și ”Danube Region Business Summit”, desfășurate sub egida Camerei Economice Federale a Austriei (WKÖ), Președinției Austriace a SUERD și Ministerului Federal Austriac al Afacerilor Externe. Aceste două evenimente au oferit un context propice pentru dezvoltarea de relații, schimbul de idei inovatoare și explorarea unor soluții comune pentru provocările economice din regiunea Dunării.
În cadrul evenimentului Women in Business – Networking along the Danube, organizat de Camera Economică a Vienei (WKW), Cristina Chiriac a susținut un discurs în calitate de keynote speaker, prin care a evidențiat rolul strategic al CONAF ca vector relevant în susținerea egalității de gen și a antreprenoriatului feminin, contribuind la dezvoltarea unui ecosistemul antreprenorial sustenabil și incluziv în România și Europa. În prezența unor lideri de afaceri și oficiali de rang înalt, inclusiv Dr. Kasia Greco, Vicepreședinta WKV, și Sandra Kolleth, CEO Miele Austria, Cristina Chiriac a împărtășit impactul CONAF și rolul său esențial în schimbarea pozitivă de mentalități în societate. Programul ”Maratonul pentru Educație Antreprenorială” dedicat liceenilor pentru descoperirea vocației și dezvoltarea spiritului antreprenorial, inițiat de CONAF, și susținerea includerii educației antreprenoriale în curriculumul educațional, reprezintă exemple clare de inițiative pe care femeile antreprenor le pot implementa pentru binele general. Acest program a fost prezentat ca model de bune practici și dovadă a impactului concret pe care antreprenoriatul feminin îl poate aduce în crearea unei mentalități orientate spre inovație și sustenabilitate în rândul tinerilor, punând astfel bazele unui viitor economic solid.
Dr. Ec. Cristina Chiriac
„CONAF este mai mult decât o simplă confederație, este o forță pentru schimbare, care a reușit să aducă la masa deciziilor guvernamentale teme esențiale pentru antreprenori și politici economice sustenabile. Prin inițiative precum ”Pactul pentru Muncă”, ”Gala Women In Economy” și ”De Vocație Antreprenoare”, susținem antreprenoriatul feminin și formăm lideri în diverse regiuni, contribuind astfel la o economie mai flexibilă și incluzivă,” a subliniat Cristina Chiriac.
Kasia Greco Sandra Kolleth CEO Miele
Agenda evenimentului a inclus discuții aplicate pe teme esențiale, cum ar fi bunele practici în afaceri, mentoratul de succes și colaborarea transfrontalieră în regiunea Dunării. Atmosfera de cooperare, completată de un recital de pian, a oferit distinșilor participanți un cadru ideal pentru a construi legături solide și pentru a dezvolta inițiative care valorizează potențialul economic al antreprenoarelor. Evenimentul a marcat un pas important către consolidarea unei comunități de antreprenori implicați în dezvoltarea sustenabilă și cooperarea regională.
La Danube Region Business Summit, președinta CONAF, Cristina Chiriac, a continuat să promoveze colaborarea strategică între mediul de afaceri românesc și cel internațional. În cadrul unei întâlniri oficiale cu Mag. Bernadette Jandl, directoarea executivă a Asociației Femeilor de Afaceri din Austria, a discutat despre nevoia de a încuraja vocațiile și educația antreprenorială, punând accent pe sprijinul oferit femeilor în dezvoltarea unei cariere antreprenoriale solide. Această colaborare promite să transforme intențiile în acțiuni concrete și să creeze un viitor mai incluziv și mai sustenabil pentru femeile antreprenor din întreaga regiune.
„Împreună putem schimba paradigmele și deschide noi orizonturi pentru femeile antreprenor din regiunea Dunării,” a declarat Cristina Chiriac. „Puterea noastră stă în unitate și colaborare, în a crea un mediu de afaceri propice dezvoltării sustenabile, incluziv și deschis inovării.”
Prin prezența activă și implicarea semnificativă la evenimentele internaționale, Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) își continuă misiunea de a susține antreprenoriatul feminin și de a contribui la un mediu de afaceri bazat pe incluziune și diversitate, în spiritul valorilor europene și al parteneriatului transfrontalier. Acest demers reprezintă un nou capitol în eforturile confederației de a aduce împreună idei inovatoare și de a construi un viitor economic bazat pe cooperare și susținere reciprocă, valorificând potențialul fiecărei femei antreprenor din România, dar și din Europa.
Despre CONAF*:
Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) este cea mai relevantă confederație din România care militează pentru eficientizarea dialogului cu autoritățile, conlucrarea pentru elaborarea de politici publice care să conducă la creștere economică sustenabilă și sprijină antreprenorii, recunoscându-le meritele. CONAF reprezintă cea mai mare entitate de acest gen din România, o organizație care susține și promovează antreprenoriatul românesc, lucru fără precedent, care deschide orizonturi de colaborare și cooperare atât pe plan intern cât și internațional. CONAF a luat ființă̆ ca urmare a necesitații de a crea o cultură antreprenorială modernă, sustenabilă și echitabilă, nu numai pentru antreprenoriatul feminin, ci și pentru întregul mediu de business. CONAF are în componența sa 30 sucursale, 2 federații, 12 patronate, 38 asociații și peste 5.500 de companii, peste 220.000 de angajați.
CONAF organizează̆ evenimente importante pentru societatea românească̆, centrate pe educație continuă, conștientizare și găsire de soluții pentru probleme și domenii de larg interes public. Dezvoltă și finalizează proiecte naționale cu un impact puternic, atât pentru societate, cât și pentru strategiile de dezvoltare ale autorităților centrale și locale.
Printre proiectele CONAF, amintim „Pactul pentru Tineri”, „Maratonul pentru Educație Antreprenorială” „DigitalUP” „Pactul pentru Muncă” – în parteneriat cu FPPG, „Pactul pentru Educație Antreprenorială” , ”Romanian Venture Forum”, ”De Vocație Antreprenoare”, ”24 Trends for 2024 Forum”, seria de dialoguri deschise, „Turismul Românesc: Între impas și oportunitate”, ce au generat pe lângă̆ ecourile în spațiul public, decizii legislative schimbări pozitive de mentalități. Sute de speakeri și mii de antreprenori au dezbătut în cele mai importante orașe românești, cele mai stringente probleme, în scopul găsirii soluțiilor optime și celor mai bune strategii de viitor.
CONSILIUL DIRECTOR CONAF: Cristina Chiriac, Dana Nuță, Anca Damour, Alina Gamauf, Camelia Șucu, Tatian Diaconu, Marius Ghenea, Nicoleta Munteanu, Gabriela Montoiu, Hildegard Brandl, Corneliu Bodea, Amalia Năstase, Viorica Pușcaș.