S-a lansat Federația Patronatelor Femeilor Antreprenor

De 8 martie, Ziua Internațională a Femeii, a fost celebrată la Palatul Parlamentului prin Gala “Din apreciere pentru tine”, evenimentul de lansare al Federației Patronatelor Femeilor Antreprenor, cea mai puternică entitate asociativă feminină din România.

De Ziua Internatională a Femeilor s-a lansat Federația Patronatelor Femeilor Antreprenor

Federația Patronatelor Femeilor Antreprenor (FPFA) a fost creată pentru a susține implicarea femeilor în viața economică și socială a ţării și își propune reprezentativitate la nivel național și crearea unui sistem de suport institutionalizat pentru antreprenoarele din România.

Un tur de forță alături de peste 1000 de femei curajoase din întreaga țară, acțiunea de lansare prezentată de Pavel Bartoș a sărbatorit curajul, implicarea și viziunea femeilor antreprenor din România.

Aprecierea și încrederea în puterea pe care o au în generarea dezvoltării și schimbării pozitive a României, a fost întărită de suportul celor prezenți la eveniment.

Preşedintele României, domnul Klaus Johannis, a transmis prin Cosmin Marinescu, Consilier Prezidential – Departamentul Politici Economice şi Sociale, un mesaj de apreciere şi sustinere la lansarea Federaţiei Patronatelor Femeilor Antreprenor, invitând reprezentantele organizației la consultări privind Proiectul de ţară.

„Am convingerea că, şi prin eforturile şi implicarea dumneavoastră, economia şi societatea noastră va progresa în deplin acord cu viziunea pro-activă, cu valorile şi pasiunea neobosită care vă caracterizează munca….Aproape 40% dintre afacerile din România sunt conduse de femei, iar managementul de top este feminin pentru aproximativ o treime dintre IMM-urile din ţara noastră….Femeile care conduc astazi afaceri de succes, de milioane sau miliarde de euro, sunt cea mai bună dovadă că şi la noi se poate….Vă invit să vă alaturaţi acestui demers consultativ, pentru că, sunt convins, contribuţia dumneavoastră aduce plusvaloare, dar şi valori în plus, pentru viitorul României“ (din mesajul de susținere al Preşedintelui României, Klaus Iohannis)

Prim Ministrul României, doamna Viorica Dăncilă, a transmis prin domnul Iulian Iancu, Președintele Comisiei de Industrii și Servicii din Camera Deputaților, un mesaj de apreciere  și de sprijinire a demersurilor viitoare ale Federației Patronatelor Femeilor Antreprenor.

„Vă felicit pentru această gală transformată în sărbătoare dar și pentru faptul că ați coagulat printr-un fenomen, pe care eu îl consider cel mai măreț fenomen al omenirii, respectiv solidaritatea. Eu cred că solidaritatea a schimbat mersul istoriei. Din păcate noi astăzi ne solidarizăm doar în momente de suferinţă şi în societate se resimte un gol al solidarităţii dar se mai simte şi o surzitate socială care împinge către segregare.  În acest peisaj, dumneavoastră, femeia, veniţi şi oferiţi o alternativă dinspre antreprenoriat“(din mesajul de susținere al Prim Ministrului României, Viorica Dăncilă)

„8 Martie intă în istoria antreprenoriatul feminin din România cu Federația Patronatelor Femeilor Antreprenor, o inițiativă unică care a pus bazele pentru o construcție temeinică la nivel național și se pregătește de a forma prima confederație patronală alături de alte două patronate reprezentate de către doamna Liliana Aghiorghicesei și Mihaela Marcu. O confederație patronală care să reprezinte interesele tuturor, o singură direcție, un mediu de afaceri coerent, un partener de dialog pentru provăcările prezentului. Iar vocea e una, aceea a corectitudinii.
Se simte nevoia mai mult decât oricând de solidaritate, în ideea că 100 de paie separate nu servesc la mare lucru, dar dacă le legi împreună ca să faci o mătură, poți face curățenie cu ele. Cred în acest demers cu toată convingerea şi le recomand tuturor femeilor antreprenor să ni se alăture pentru a construi împreună viitorul copiiilor noştri”, a declarat Cristina Chiriac, Președinta FPFA.

Evenimentul de lansare al FPFA a fost susținut de Sissi Romania si a cuprins, pe lângă momentul festiv al lansării Federației, Gala Aprecierii – un concept original ce a revitalizat manifestarea publică a aprecierii pentru persoanele care fac diferenţa în viaţa noastră, și un concert, oferit invitaților de Direcția 5, trupa care și-a făcut un frumos obicei din onorarea femeii, frumuseții și sensibilității acesteia în fiecare an, în preajma zilei de 8 Martie.

Gala „Din apreciere pentru tine” a fost organizată de FPFA cu sprijinul Sissi Romania, în parteneriat cu Comisia pentru Industrii și Servicii, Asociatia Freelancerilor, Patronatul Femeilor Antreprenor, Patronatul Femeilor din Meșteșugărit, Universitatea Româno-Americană, Asociatia Nationala a Antreprenorilor, TriveoMedia și a adunat peste 1200 de femei, reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, Parlamentului României, Guvernului României, ambasadelor precum și femei antreprenor din țară și Republica Moldova cărora le mulțumim!

Printre invitate s-au numărat: Sandra Pralong, Ana Birchall, Roxana Mînzatu, Cristina Trăilă, Cristina Prună, Camelia Șucu, Sandra Gatejeanu Gheorghe, Nicoleta Munteanu, Mihaela Proicea, Eli Lăslean, Cristina Timiș, Alina Marica, Bianca Preda, Cristina Herea, Mirela Retegan, Ana Dincă, Rita Mureșan, Mihaela Tatu, Nuami Dinescu, Lucia Căpușan, Maria Dermengiu, Manuela Plapcianu, Oana Pricop, Mihaela Dulgheru, Carmen Burtea, Mihaela Stroe, Ana Istodorescu.

Mai multe informații despre Federația Patronatelor Femeilor Antreprenor puteți găsi pe site-ul www.ffa.com.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #7b2469;background-size: cover;background-position: center center;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 300px;}