CONAF se dezvoltă la nivel internațional prin semnarea unui parteneriat cu BPW Cipru

CONAF se dezvoltă la nivel internațional prin semnarea unui parteneriat cu BPW Cipru

În cadrul Galei care a aniversat 25 de ani de la înființarea Business Professional Women (BPW) Cipru, din Nicosia, Mary Papadopoulou, președintă BPW Cipru și Cristina Chiriac, președintă a Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) au semnat un parteneriat de colaborare bilaterală și susținere reciprocă pentru încurajarea antreprenoriatului și leadership-ului feminin și potențarea femeilor de afaceri la toate nivelurile de conducere.

BPW Cipru este parte a BPW International, o rețea internațională influentă de femei de afaceri din aproape 100 de țări de pe 5 continente, cu statut consultativ la ECOSOC/ONU. Fondată în 1930, BPW International dezvoltă potențialul profesional, de conducere și de afaceri al femeilor prin mentorat, creare de rețele, programe și proiecte de dezvoltare a competențelor și de abilitare economică din întreaga lume.

Cristina Chiriac, președintă CONAF, a declarat: „Este o onoare și o bucurie pentru mine să semnez parteneriatul de colaborare cu BPW Cipru prin care ne dorim să identificăm căi reale de acțiune și programe de stimulare a antreprenoriatului feminin. Cheia succesului este să colaborăm cu organizații similare la nivel internațional pentru că doar astfel vom putea să ne implicăm și să acționam global pentru un viitor sigur și sustenabil. Este momentul să poziționăm CONAF pe harta internațională a antreprenoriatului feminin, identificând căi de dezvoltare durabilă într- o lume aflată în continuă schimbare. Susținerea reciprocă, stimularea acțiunii și a asumării femeilor profesioniste de business și implicarea acestora în toate sferele de activitate, inclusiv politică, board-uri de conducere și candidaturi pentru cele mai inalte funcții din stat trebuie să reprezinte nu doar un deziderat în România, ci un obiectiv de atins”.

La rândul său, președinta BPW Cipru, Mary Papadopoulou este de părere că: „Singurul mod de a schimba ceva este să ne implicăm și să acționăm împreună. Primul pas a fost facut, odată cu semnarea parteneriatului cu CONAF. Vor urma pași comuni de acțiune astfel încât să reușim să poziționăm și să potențăm femeile antreprenor acolo unde le este locul în societate. Împreună scriem viitorul și dăm speranță într-o lume aflată în continuă transformare. Femeile antreprenor din toate colțurile lumii pot fi agenții schimbării și accelerării eforturilor pentru o economie sustenabilă”.

Parteneriatul între CONAF și BPW constă într-un efort comun de acțiune în sectoare cheie de dezvoltare precum educația, sănătatea, digitalizarea, egalitatea de gen, etc. având drept misiune comună crearea unui viitor sustenabil și resilient pentru generațiile viitoare.

Anterior Galei aniversare, delegația CONAF a participat la 4th Mediterranean Symposium “WOMEN: DRIVERS OF A RESILIENT TOMORROW” unde au fost abordate teme legate de antreprenoriat și leadership feminin într-o nouă eră de dezvoltare digitală și inovatoare pentru modelele de business viitoare. De asemenea, s-a discutat despre economia verde ca fiind cheia către o tranziție sustenabilă, având ca speaker pe Ministrul Energiei și Economiei din Republica Cipru, Natasa Pilides. Cuvântul de început al discuțiilor a fost susținut de președinta Parlamentului din Cipru, Annita Demetriou care a susținut nevoia de implicare a femeilor în politică pentru a beneficia de schimbare prin unitate și susținere la nivel internațional.

Evenimentul de la finalul săptămânii din Nicosia, Cipru, a sărbătorit aniversarea a 25 de ani de la înființarea BPW Cipru, iar semnarea parteneriatului dintre cele doua organizații s-a bucurat de susținerea fără echivoc a Ambasadei României în Republica Cipru, prin prezența Excelenței Sale, domnul Ambasador Dan Mihalache și a doamnei Lavinia Ochea, prim –colaborator al Ambasadei.

Delegația CONAF a fost formată din reprezentantele CONAF, femei de afaceri de success, care activează în domenii economice diferite: industria de beauty, securitate, educație, consultanță, energie, justiție, turism și industria alimentară din județele Suceava, Brăila, Cluj, Brașov, și București.

Confederaţia Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF este singura confederație care susține și promovează antreprenoriatul feminin și care are ca obiectiv apărarea drepturilor şi intereselor economice, sociale, financiare, juridice și culturale ale femeilor de afaceri în relaţiile cu autoritățile publice şi dezvoltarea unor relaţii de afaceri.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #7b2469;background-size: cover;background-position: center center;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 300px;}