COMUNICAT DE PRESĂ: PMP se alătură PACTULUI PENTRU MUNCĂ

Suntem partenerii Dvs. în acest proiect și ne dorim să construim o piață a forței de muncă adaptată realităților economice. Mai mult, dorim să ne implicăm în Parlament, venind astfel în sprijinul mediului de afaceri, prin modificări legislative care pot duce la o normalitate și predictibilitate în economie”, a declarat Eugen Tomac, Președintele Partidului Mișcarea Populară, la întâlnirea cu reprezentanții proiectului PACTUL PENTRU MUNCĂ.

Președintele PMP susține ideea unui dialog continuu între mediul de afaceri și sfera politică pentru a putea fi în contact direct cu problemele, dar mai ales cu soluțiile pe care reprezentanții din business le au pentru diversele probleme cu care se confruntă.

Dezbaterea soluțiilor venite din partea mediului de afaceri, mediului academic, patronate, sindicate, face parte din seria de întâlniri pe care inițiatorii proiectului PACTUL PENTRU MUNCĂ o au cu partidele politice în vederea obținerii unui consens politic și implementării acestor propuneri în perioada imediat următoare.

Dezbaterea cu oficialii PMP reprezintă un nou acord de susținere și cooperare obținut de la un partid politic, după ce UDMR și-a arătat deschiderea de a fi semnatar și susținător al acestui proiect care presupune măsuri coerente de flexibilizare a pieței forței de muncă din România.

La întâlnire au participat, din partea inițiatorilor: Cristina Chiriac – Președinte CONAF, Andreea Negru – Președinte Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton (ADAA), Nicoleta Munteanu – Vicepreședinte Asociația Națională a Antreprenorilor (ANAA), Dragoș Anastasiu – Președinte Eurolines Group, Franck Neel – Președinte Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) și reprezentant CONCORDIA, Cătălin Niță – Director executiv FPPG, iar din partea Partidului Mișcarea Populară: Eugen Tomac – Președinte PMP, Mihail Neamțu – Vicepreședinte PMP, Ioana Constantin – secretar general PMP și fost secretar de stat în Ministerul Muncii și alți reprezentanți ai partidului.

Toți cei prezenți la discuție au agreat continuarea demersului PACTUL PENTRU MUNCĂ până la implementarea măsurilor propuse și conlucrarea pe subiecte de interes comun precum educația, investițiile, piața muncii. Principalul obiectiv al proiectului îl reprezintă identificarea soluțiilor și a strategiilor care pe termen scurt și mediu pot contribui la echilibrarea pieței forței de muncă în România și crearea unui cadru legislativ care să asigure o evoluție coerentă a pieței muncii.

PACTUL PENTRU MUNCĂ reprezintă o inițiativă demarată în anul 2019 de către Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) împreună cu Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG). Din anul 2020 s-a alăturat, în calitate de partener strategic, Confederația Patronală CONCORDIA. Ulterior, pe parcursul proiectului s-au alăturat Confederația Patronală din Industria Română (CONPIROM), Asociația Națională a Antreprenorilor (ANAA), Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton (ADAA), Eurolines Romania Group, Academia de Studii Economice din București (ASE), Universitatea București și SCA Magda Volonciu și Asociații.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #7b2469;background-size: cover;background-position: center center;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 300px;}